Astfel, în regiunile Donețk, Lugansk și Peninsula Crimeea este nivel ”roșu” (amenințare reală), în regiunile Zaporijie, Nikolaev, Odesa, Sumî, Harkov, Herson, Cernigov, nivel ”galben” (amenințare probabilă, se stabilește la existența unei informații sigure/confirmate de pregătire a unor acte teroriste), iar în regiunile Dnepropetrovsk, Transcarpatia, Rivne, Hmelnițk, Cerkasî, Cernigov, Kiev (orașul și regiunea), nivel ”albastru” (amenințare potențială, se stabilește la existența unei informații, care necesită confirmarea, cu privire la pregătirea unor acte teroriste).
Cel mai scăzut nivel, ”gri” (amenințare posibilă, se stabilește în cazul existenței unor factori/condiții care ar putea conduce la acte teroriste), este în regiunile Vinița, Volîni, Jitomir, Ivano-Frankivsk, Kirovograd, Lvov, Poltava, Ternopil.
Armata rusă a adus, vineri, sisteme antiaeriene S-400 în regiunea Crimeea, în cadrul unui plan care fusese anunțat acum o lună, anunță Ministerul rus al Apărării, citat de site-ul agenției Interfax.
Un regiment dotat cu sisteme antiaeriene S-400 Triumph a fost detașat în Crimeea, a transmis vineri Ministerul rus al Apărării.
Moscova anunțase din 15 iulie că sisteme S-400 vor fi montate în august în orașul Feodosia, situat în Crimeea, regiune ucraineană anexată de Rusia în 2014.
Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a ordonat joi plasarea în stare de alertă a tuturor unităților militare din Crimeea și din regiunile separatiste Donețk și Lugansk, de teama riscului izbucnirii unui conflict militar cu Rusia. Miercuri seară, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat Ucraina că folosește metode „teroriste” pentru declanșarea unui conflict în Crimeea, după confruntări soldate cu moartea a doi militari ruși, în timp ce Administrația de la Kiev susține că Moscova caută pretexte pentru intensificarea conflictului militar.